WWWebArt.Com

كارهاي دكتر احمد نادعليان  

مركز بين المللي پرديس

 
English

كارهاي تعاملي

اجراي شبكه

ويدئو ها

پويانمائي شبكه

صفر و يك

عكسها

نوروز

‘‘يك سايت فقط مكاني براي معرفي كار هنري نيست بلكه يك راه معاصر بيان فكر و هنر است . ‘‘  نادعليان

 

اخبار

 اينترنت فرهنگ و هنر بسياري از جوامع را عوض كرده است و بزودي بسيار گسترده تر از اين تمامي جوانب زندگي انسان معاصر را تحت تاثير قرار خواهد داد.  اينترنت پنجره اي است كه ما بواسطه آن ميتوانيم دنيا را ببينيم  همانطور پنجره اي است كه دنيا ميتواند ما را ببيند.      اينترنت در ايران معني گسترده تري دارد. محدوديت هائي كه منجر به نبود و در دسترس نبودن اطلاعات ميشود را زير سوال برده است و به نسل جوان در قلمرو فرهنگي، سياسي و اجتماعي  اين امكان را داده است كه در باره بسياري از چيزها بدانند.  اين امكان منجر به حركت هاي جديدي در هنر ايران شده است.

 


صفر و يك

 

عيد ديدني  On line


چهارشنبه سوري

رودخانه هنوز ماهي دارد
فيلم مستند-
ساخته مجتبي مير طهماسب
نامه سرگشاده

 

اولين جشنواره اجرا و نمايش هنر در طبيعت

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

ديگر سايتهائي كه كارهاي نادعليان را معرفي مينمايند:

http://www.riverart.net
http://www.nadalian.com
http://www.mysticalart.net

 

 

 


در دنيائي كه اطلاعات بي حد و مرز است ما قادريم كه كارهايمان را به صورت ديجيتالي منتشر نمائيم و آنها را فاغ از در دسترس همه قرار دهيم فارغ از اينكه در كجا باشند . اين فقط پخش كردن اطلاعات نيست بلكه يكي از ابزاريست كه كه از آن براي ايجاد يك  فرهنگ جهاني تلاش ميشود . ‘‘يك سايت فقط مكاني براي معرفي كار هنري نيست بلكه يك راه معاصر بيان فكر و هنر است . ‘‘  نادعليان

سايت هنر شبكه كارهاي اينترنتي هحمد نادعليان را معرفي مينمايد .  كارهاي اين سايت شامل هنر درون خطي، هنر تعاملي، پويا نمائي شبكه اي، چيدمان شبكه اي و اجراي شبكه اي ميباشد.   كارهاي ديگر او به صورت هنر محيطي،  اجراهاي آئيني و هنر چند رسانه اي است.

 

هيچ  چيز به اندازه رايانه و شبكه اينترنت زندگي انسان معاصر را متحول نكرده است. آنها بر  تمامي جنبه هاي جامعه معاصر تاثير داشته اند.  امروزه كامپيوتر ها بسيار فراتر از حساب و كتاب عمل ميكنند.  ما در عصر جديدي زندگي ميكنيم.    با پيدايش اينترنت پنجره اي بروي ما گشوده شده است كه بواسطه آن ما ميتوانيم با افكار ، هنر مردم و فرهنگهاي مختلف آشنا شويم و متقابلا هنر و فرهنگمان را به آنها نشان دهيم.  در دنيائي كه اطلاعات بي حد و مرز هستند، ما قادريم كارهاي هنريمان به صورت الكترونيكي و يا ديجيتال منتشر كنيم و آنها را در دسترس همه  قرار دهيم فارغ از اينكه در كجا باشند و كي بخواهند ببينند.

بسياري از آثار هنري در دهه گذشته  در شبكه اينترنت ارائه شده اند.  امكان ارائه اثر هنري در شبكه اينترنت به آن ويژگي خاصي داده است و فرهنگ منحصر به فردي را بوجود آورده است. اين امكان بر روابط با آن سوي مرزها ، اقتصاد و آموزش هنر تاثير به سزائي داشته است. 

تاثير شبكه بر هنر و حضوري هنري به عنوان هنر شبكه از چند جهت قابل بررسي است.  اولا وجود اينترنت تاثير زيادي بر چگونگي هنرهائي داشته است كه به صورت سنتي وجود داشته اند. دوما بسياري از آثار كه در شبكه اينترنت ارائه ميشوند ويژگي و ماهيتي مستقل پيدا نموده اند.  سوما كامپيوتر و نرم ازارهاي آن قادرند هنري ارائه دهند كه داراي زيبائي شناسي و يا مفهوم باشند.

اينترنت چيست

اينترنت يك شبكه جهاني است كه كامپيوتر ها  را براي ارتباطات به هم پيوند ميكند. اين ارتباطاط تسهيلاتي براي بيشماري از مردم  و سازمانهاست كه شامل اطلاعات، ماخذ و دانش جهاني است.  طرز استفاده آن روز به روز ساده تر و مفيد تر شده است و روز به روز رواج بيشتري دارد.

در اينجا تاريخچه مختصر اينترنت ضروري به نظر ميرسد.  اگرچه اينترنت در اوائل دهه 60 ميلادي متولد شد اما بيشتر در دهه 90 شكوفا شد.  شبکه جهان بوسيله يک دانشمند علوم رايانه ا انگليس به نام تيموت برنرز ل طراح و در سال 1989 راه انداز شد. در ابتدا سع داشت که بين دانشمندان فيزيک ارتباط ايجاد کند. فضاها مشابه ا نيز برا دانشگاه هائ که در زمينه طرح ها نظام پژوهش ميکرند راه انداز شد.  اينترنت در دنياي كامپيوتر و ارتباطات انقلابي ايجاد كرد.

نقش اينترنت در فرهنگ معاصر

اينترنت از طرفي يك نشر يا رسانه اي به وسعت جهان است و وسيله اي براي نشر اطلاعات است و واسطه اي براي تعامل بين اشخاص است فارغ از اينكه در چه مكان جغرا فيائي باشند.

شبكه ميتواند سوء تفاهم ها را رفع كند و صلح را در يك حوزه جهاني گسترش دهد. حالا اينترنت به شكل رو به رشدي بخش مهمي از زندگي در جهان است.

اينترنت از معدود رسانه هاي گسترده است كه فقط در انحصار دولت ها و يا سرمايه داري نيست بلكه افراد كم بضاعت نيز در صورت داشتن مختصر اطلاعات يا سرماي قادرند كه در يك وسعتي جهاني افكار و هنرشان را منتشر نمايند.  اين رسانه بزودي بسياري از محدوديت ها را از بين خواهد برد.

اينترنت عصر اطلاعات را به ارمغان آورد و شديدا دنيائي كه در آن زندگي ميكنيم را تحت تاثير قرار داد.   امروزه تقريبا در همه جاي دنيا مردم از اينترنت استفاده ميكنند و اين پديده جديد بخش مهمي از زندگي انسان در زمين شده است.  در حال حاضر اينترنت به صورت شبكه بيش از 30 مليون فضاي اينترنتي را به هم مرتبط ميكند و سعي بر اين است كه آدرس هاي اينترنتي به بيليون ها برسد. هنر در شبکه به صورت فريبنده ا در همه زمانها در حال توسعه بوده است.  بنا به بگفته کارشناس هنر رسانه تيموت دراکر در سال 1995 پنج هزار هنرمند سايت شخص در شبکه اينترنت داشته اند و او اين احتمال را داده بود که در سال 2000  اين آمار به شش برابر افزايش پيدا خواهد کرد.  و بنا به سازمان آمار امريکا استفاده اينترنت  در دنيا در حال حاضر هر صد روز دو برابر ميشود.

 

امروزه كامپيوتر جايگزين حافظه ماشده است. شغل اقتصاد سرگرمي و علاقه و عشق ما همه در حافظه اينترنت ثبت شده است.  اما از طرفي نگراني ما اين است وقوع يك اشكال فني و يا حضور يك ويروس تمامي حافظه ما را از بين ببرد.

اگرچه ااين رسانه معضلات و مشكلات منحصر به فرد خود را دارد و روابط انساني را به اشكال گوناگوني تحت الشعاع قرار داده است.

اما اين نكته كه ما اين قابليتهاي فن آوري امروزي خصوصا ئر عرصه رسانه هاي الكترونيكي را ناديده بگيريم غير قابل تصور است. بسياري از نيازهاي روزمره ما بستگي به اطلاعاتي دارد كه ما بواسطه رسانه ها بدست ميآوريم. شايد ما نيازمند اين هستيم كه به راههاي جديدي دسترسي پيدا كنيم كه اين زسانه ها را به عنوان ابزار ي براي ايجاد روابط و هنر استفاده كنيم.

 

قابليتهاي اينترنت :

  

اينترنت پنجره اي به وسعت جهان است. پيش از اين علاوه بر كامپيوتر ما نياز به خط تلفن داشتيم اما حالا تلفن هاي همراه كامپيوتر هاي كوچك و جيبي هستند كه امكان ارتباط با شبكه اينترنت را دارا هستند.  امکان اتصال اينترنت به تلفن ها همراه اين امکان را فراهم آورده است که ما بتوانيم نه تنها اطلاعات بلکه تصوير را در دامنه وسيع تر ارسال و دريافت نمائيم.

 

اينترنت محدوديت زمان  ندارد مگر اينكه اين خواست اداره كننده سايت باشد.  در هر زمان اطلاعات موجود در آن در صورت فراهم بودن  شرايط در دسترس هستند.

 

يك اثر هنري در يك نمايشگاه واقعي بازديد كننده هاي محدودي دارد اما يك اثر در شبكه اينترنت هزاران بيننده همزمان ميتواند داشته باشد. و در مدت زمان بيشتر مليونها نفر آن را ميبينند. 

 

از آنجا كه صفحات وب در موتورهاي جستجو قرار ميگيرند و قابل جستجو هستند اين شرايط وجود دارد كه نوع صفحه يا مدارك و يا اثر سريع در دسترس علاقمند قرار كيرد.

 

علاوه بر اين ما قادريم از ميزان و مشخصات نسبي مخاطبمان مطلع باشيم. 

 

محدوديت ها و مشكلات اينترنت : 

 

به دليل عدم امكان ارسال صفحات با كيفيت بالا معمولا تصاوير و رسانه ها با كيفيت پائين ارائه ميشود. چنانچه تصوير يا صدا از حجم بالائي برخوردار باشد تصوير به كندي منتقل ميشود.  البته اين نقيصه در جوامع در حال رشد بيشتر و در جوامع پيشرفته با فن آوري هاي جديد كمتر به چشم ميخورد.  بسياري از متخصصصين و شركت هاي بزرگ براي امكان ارائه يك فضاي چند رسانه اي در شبكه اينترنت نرم افزار هاي جديدي ارائه داده اند كه در مقايسه با نرم افزارها يپيشين از قابليتهاي متفاوتي برخوردار هستند. اما نياز به  اين نرم ازار ها براي ساخت مدارك و صفحات و امكان رويت اين نوع آثار توليد شده خود  موانعي هستند.    

 محدوديتها و قابليتهاي اينترنت ويژگي هاي تصويري و هنري جديد را به ارمغان آورده است كه ويژگي هاي خاص خود را داراست.

تعريف هنر شبكه

هنر شبكه را ميتوان به هنري اطلاق كرد كه در آن شبكه وسيله اي است كه با استفاده از قابليتهاي چند رسانه اي آن مفاهيم و يا نوعي زيبائي شناسي بيان شود. در اين صورت شبكه جائي نيست كه فقط اثر به اتمام رسيده در آن به نمايش درآيد بلكه قابليتها و حتي محدوديتهاي آن به فرايند انجام كار كمك ميكند. 

 

موءلفه هاي هنر شبكه

 

هنر که ما به وسيله کامپيوتر ايجاد مينمائيم در آن فکر ما بيشترين نقش را داراست و دست ما و مهارت ها آن نقش چندان ندارد. در كامپيوتر حتي زيبائي شناسي بوسيله فكر و شناختي كه ما از فن آوري داريم ايجاد ميشود.

 

بسياري از قابليتهائي كه در گرافيك كامپيوتري رواج دارند اين امكان را براي صفحات و مدارك چند رسانه اي وب فراهم مياورند كه ويرايش شوند و از نظر سايه روشن و فام رنگي  و وزن و آهنگ تغيير يابند. اين تصاوير ، صدا ها  و ويدئو ميتوانند برگرفته از دنياي پيرامون ما باشند و تغيير كنند و يا اساسا ذهني و خيالي باشند.

 

معمولا تصاويري كه در گرافيك كامپيوتري توليد ميشوند به نوعي بر يك سطح يا بوم انتشار ميابند. اما صفحات وب غالبا براي رويت در مانيتور طراحي ميشوند.   اين هنر مجازي است. امروزه آثار بسياري ايجاد ميشوند كه اصل اثر، كمتر به نمايش عموم درمي آيد. اما تصوير ديجيتالي و مجازي آن توسط ميليونها نفر مشاهده ميشود.

 

در اغلب رسانه ها مخاطب منفعل است ولي در هنر وب مخاطب در جهت شكل گيري اثر نقش دارد.  اين هنر تعاملي و دوسويه است و تاثيرات متقابل در آن ديده ميشود. نمايش مجازي آثار، به ما اين امكان را ميدهد كه به مخاطبمان تعامل داشته باشيم.  مخاطب اثر در سمت سو دادن اثر و يا چگونه تعقيب كردن آن آزاد است بسياري از هنرمندان كه با شبكه سرو كار دارند، علائق و خواست هنرمندان را در نظر ميگيرند و نظر و مشاركت مخاطب به اثر آنان جهت ميدهد از اينرو اثر آنان تعاملي است. براي مثال دو هنرمند روسي بنامهاي كولمار و ملاميد در يك كنكاش و نظر خواهي اينترنتي از مخاطبان بسياري از مليت هاي مختلف خواستند كه آنها چه چيزي را بيشتر  دوست دارند كه در شبكه اينترنت ببينند و سپس بر اساس همين نظرخواهي نقاشي هائي را انجام دادند و به شبكه اينترنت ارسال كردند.

تصاوير اينترنت در همه جا يکسان ظاهر ميشوند. تمايز از نظر کيفيت وضوح، سايه روشن رنگ و ... وجود ندارد مگر اينكه كيفيت مانيتور و عواملي از اين دست آنها را متفاوت نشان بدهد.

از آنجا كه حجم تصاوي ارسالي محدوديت دارد معمولا در اينترنت از تصاوير پوياي تكرار شوند و يا صدا  هاي تكرار شونده استفاده ميشود. اين نوع تكرار تاثيري بر حجم يك صفحه نخواهند داشت.  آين نوع ارائه معمولا صدا و يا تصويري را به صورت بافت ارائه ميدهد.

هنر شبكه گاهي بي تحرك است و گاهي پويا.  اين ماخد مجازي كه مجرد  و خيالي نيز هست شامل مدارك ، تصاوير ، صدا و ويدئو نيز هست و هر روز به نوع جديدي توسعه ميابد.  در هنر شبكه تاكنون غالبا از تصاوير استفاده ميشود که در خارج از کامپيوتر توليد شده اند و بعد بوسيله اسکنر و يا ويدئو ديجيتال به حافظه کامپيوتر انتقال داده شده اند. فقط بعض از هنرمندان کارهائ انجام ميدهند که تماما بوسيله کامپيوتر انجام شده اند.

در هنر شبكه هنرهاي بسياري با هم تلفيق شده اند. هنر ي مبتني بر نقاشي ، عكاسي، گرافيك، تصاوير چند بعدي تصويري و از سوي ديگر اين هنر با تكنولوژي سروكار دارد.

 

يكي از بخشهاي اساسي هنر شبكه متن و راهنمائي هائي است كه متن ميكنند و ببيننده را هدايت ميكند كه چگونه طرح را تعقيب كند.  از اين نظر هنر وب قابليتهايش بسيار بدوي است و همانند اولين فيلم هائي است كه در تاريخ سينما به جاي صدا در آنها متن راهنما است و پيام رسان.

 

اين هنر پويا و متغير است .  چنانچه از يك سايت به عنوان اثر هنري به دفعات بازديد شود د ر زمانهاي مختلف  در آن تغيير بسياري ميبينيم.  قابليتهاي تكنولوژي امروزي اين امكان را فراهم نموده است كه تصوير سريع تغيير كند.

 

در اينترنت فضا و زمام به دليل فواصل جغرافيائي از هم فاصله ندارند.  اين نكته كه اثر در جائي بروي شبكه قرار ميگيرد ولي همزمان ميتواند در بسياري از مكان هاي كه زمان متفاوتي را سپري ميكنند ديده شود به نوعي شكست فضا و زمان تلقي ميشود.  البته ممكن است اين نكته گوشزد شود كه بعضي از اين ويژگي ها در ساير رسانه ها وجود دارد. اما نكته قابل تامل اين است كه بواسطه اينترنت اين امكان در اختيار هر فرد عادي قرار گرفته است كه به نوعي تعيين كند چع افرادي و چگونه افكارش را ببينند و شاهدش باشند.

علاوه بر اين امكان صفحات چند پنجره اي اين امكان را فراهم مياورد كه همزمان فضاهاي مختلفي ديده شوند و يا اينكه يك صفحه ميتواند عوامل مختلفي را از مكانهاي مختلف فرا بخواند و همزمان ارائه دهد.  اين نكته در ارتباط با مشاغل مرتبط با اينترنت نيز معني دار است. لازمه شغل فن آوري است نه تجمع در يك مكان فيزكي.

 

برخلاف تصوير بر سطح يك بوم در يك فضاي واقعي كه ابعاد مشخص دارند صفحات شبكه ميتوانند توالي داشته باشند و يا اينكه تعقيب كردن پيوند ها (Links)  اين امكان را فراهم مياورد كه فضا توالي داشته باشد و حركت بيننده به صورت شبكه اي باشد.

 

اينترنت فقط مكاني براي ارائه اثر هنري نيست بلكه ميتواند نوعي شيوه و فن بيان هنر معاصر باشد.

ازويژگي هاي عمده اين هنر مجازي بودن و تعاملي بودن است.  در اين هنر فكر و دانش نقش عمده اي را به عهده دارد.  اين هنر گاهي مفهومي است و گاهي زيبائي شناسانه و گاهي تا مرز بازي سرگرمي و حتي ارائه فن آوري پيش ميرود.

اين هنر بستري را فراهم آورده است كه بسياري از هنرها به صورت مجازي ارائه شوند و از طرف ديگر با بهره گيري از بسياري از هنرها مثل تصوير، صوت ، تصوير متحرك، ويدئو ، فيلم و متن و غيره به زباني با ويژگي مستقل دسترسي پيدا كرده است.

   E-Mail:    تماس الكترونيك با ما

شماره همراه  :  0

WWWebArt.Com   -2003  © All rights reserved

Best view, 800 x 600 display resolution